#
13
0
17

Autoritats municipals i responsables de FACSA visiten la planta d'osmosi inversa de Nules

L'alcalde de Nules, David García, acompanyat pel primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la localitat, Adrián Sorribes, han visitat hui la planta d'osmosi inversa que FACSA gestiona al municipi. Instal·lació on han sigut rebuts pel cap de la zona sud de la companyia, Òscar Peris; així com pel cap de servei, Juan Luis Orenga, els quals han explicat a les autoritats municipals el procés que se segueix a l'interior de la planta per a eliminar les impureses presents en l'aigua a fi d'aportar-hi una major qualitat.

Després de la visita, tant l'alcalde de Nules com l'edil d'Urbanisme s'han desplaçat a Castelló per a conéixer el Centre de Telecontrol de FACSA de la mà del president de FACSA, Enrique Gimeno; el director de l'àrea d'Abastiment, Pascual Maximí; i el cap del departament d'Electromecànica de FACSA, Juan Miguel Llopis. La sala està equipada amb les últimes tecnologies per a supervisar, de forma centralitzada i en temps real, tant les instal·lacions hídriques gestionades per l'empresa com els punts de control remot capaç de mesurar els més de 6.000 paràmetres que condicionen el subministrament i la qualitat de l'aigua.

Al seu torn, les autoritats també han visitat l'aula didàctica de FACSA, on la responsable de RSC de l'empresa, Pilar Sòria, els ha presentat el projecte educatiu i de sensibilització ambiental dirigit a escolars ‘El curs de l'aigua’, que utilitza les últimes tecnologies per a conscienciar l'alumnat sobre la gestió sostenible d'aquest recurs.

La promoció constant de la investigació, la incorporació de les últimes tecnologies a les instal·lacions que gestionem i l'aposta per activitats que contribuïsquen a sensibilitzar la població, especialment a edats primerenques, sobre la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua i adquirir hàbits més respectuosos amb l'entorn són premisses que ens han permés satisfer les creixents exigències i reptes que ens planteja la societat”, han destacat respecte d'això els representants de FACSA.

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Nules, Adrián Sorribes, ha remarcat que “fer un ús responsable de l'aigua i dotar-la de qualitat és un tema que ens preocupa per la qual cosa aquesta visita ha sigut molt satisfactòria ja que hem conegut de primera mà tot el procés”.