#009F95
1
0
107

Nules intensifica les mesures contra els mosquits abans que comence l’estiu

Al llarg del mes de juny s’instal·laran caixes nius per a rates penades en diferents punts del terme municipal

L’Ajuntament de Nules intensificarà, al llarg del mes de juny, les mesures contra les plagues de mosquits amb la instal·lació de caixes niu per a rates penades, “es tracta d’una actuació complementària als tractaments que es fan i amb la qual es pretén ajudar a controlar les plagues de mosquits abans que comence l’estiu i proliferen com a conseqüència de l’augment de les temperatures, aquestes caixes niu es distribuiran en diferents punts de la població i de la zona de l’Estany a la platja”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Aquesta iniciativa és la primera vegada que es posa en marxa a Nules i la porten a terme biòlegs especialitzats de l’empresa Lokímica, contractada per l’Ajuntament de Nules per a fer tots els tractaments de prevenció.

Les rates penades són uns mamífers depredadors de gran quantitat d’insectes, com ara els mosquits, i poden arribar a consumir fins al 80% del seu propi pes en una sola nit.

El regidor de Sanitat comenta sobre això que “amb aquesta actuació Nules se suma també a la protecció de les rates penades i els proporciona refugis artificials on poden habitar i exercir aquest important paper de depredadors de plagues, ja que en els últims anys s’han registrat destruccions dels seus refugis naturals. D’aquesta manera les rates penades ens ajudaran a controlar els assentaments de mosquits de marjal”.        

Etiquetes