Dilluns, Maig 14, 2012 - 11:30
Convent de la Sagrada Família

Un dels màxims exponents de l'arquitectura carmelita. La primera pedra es va col.locar en 1675, a càrrec del seu tracista, Fra Josep de la Concepció (enterrat a la porta de l'església del convent).

El Convent de carmelitans descalços es va fundar el 1673, després d'anys de lluita tant dels carmelites com de franciscans per aconseguir el permís de fundació. Amb la desamortització de Mendizábal el Convent va quedar deshabitat i va ser saquejat. El 1888 va ser de nou habitat per monges clarisses. La Guerra Civil va provocar grans desperfectes, i el Convent va haver de ser reconstruït per Regions Devastades. Les obres de Reconstrucció van acabar el 1943, i de nou va ser habitat per les clarisses. No obstant això, després de la seva marxa definitiva, el convent va ser enderrocat el 1976, fruit de l'especulació urbanística, conservant només el temple.

És d'una sola nau, amb planta de creu amb creuer cobert de cúpula extradossada. Conserva un important sòcol de rajoles valencians de mitjan s. XVIII.

És remarcable la capella de Sant Josep, coberta amb cúpula oval i rica ornamentació d'estucs i esgrafiats, que la converteixen en un gran exponent del barroc de la zona. L'arc d'entrada a la capella és una legoria del triomf de l'església (es representa en els costats a Santa Teresa i Sant Joan de la Creu, i en la part superior de l'arc Sant Tomàs d'Aquino trepitjant als filòsofs pagans, jueus i mahometans). En les petxines de la capella es representen temes relacionats amb la vida de Sant Josep (els desposorios amb Maria, l'aparició de l'àngel, l'adoració dels pastors i l'adoració dels reis).

Una altra capella destacable és la dedicada a Santa Teresa, decorada amb yeserías policromades sobre la vida de Santa Teresa i presidida per una imatge de la santa atribuïda a Esteve Bonet al segle XVIII.

Destaca així mateix la seva noble façana, màxim exemple de l'arquitectura carmelita a Espanya, construïda en pedra tallada, nua de decoració, allunyant-se del barroquisme de l'època. Està declarada Bé d'Interès Cultural.

Localització:
Av Mijares amb C/ Santa Teresa
12520 - Nules

D D D D D D D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal